Η Ανδρονίκη Αβδελιώτη μιλάει στο Theater Stage

Η Ανδρονίκη Αβδελιώτη ως ηθοποιός και σκηνοθέτης μας μιλάει για δύο παραστάσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί στο Από Μηχανής Θέατρο.Μας λέει τη γνώμη της για τα όρια της αγάπης αλλά και τις τάσεις εξουσίας των ανθρώπων.

Η Δεσποινίς Τζούλια εξουσιάζει τους πάντες μέσα σε ένα σπίτι. Πιστεύεις πως η κοινωνική θέση ενός ανθρώπου μπορεί να τον κάνει κυρίαρχο των άλλων;

Η Τζούλια δεν εξουσιάζει κανέναν. Δεν είναι αυτό το θέλω της. Οι άλλοι ζητούν την εξουσία από αυτήν. Λόγο θέσης. Όμως η φύση της είναι άλλη. Γι ‘αυτό και έχει την εξέλιξη την οποία έχει στο έργο.
Το  πρόβλημα δεν είναι μόνο, όταν οι άνθρωποι έχουν τάσεις εξουσιαστικές και κυριαρχικές αλλά και όταν έχουν ανάγκη να τους εξουσιάζουν. Ή το θεωρούν δεδομένο. Όταν θέλουν κάποιον, «από πάνω», να τους ελέγχει, να τους διατάζει να αποφασίζει για αυτούς. Η κοινωνική θέση μπορεί να κάνει κάποιον να δείχνει κυρίαρχος. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι.

Μπορεί η αγάπη να βγάλει κάποιον εκτός ορίων και να τον οδηγήσει σε επιπόλαιες πράξεις;

Θεωρώ πως ούτε ο έρωτας, ούτε η αγάπη μπορεί να οδηγήσουν  κάποιον σε επιπόλαιες πράξεις. Ότι κάνουμε, το κάνουμε πρώτα για τον εαυτό μας. Ο εγωισμός και ο ναρκισσισμός, μας οδηγούν σε εκτός έλεγχου καταστάσεις. 

Είναι δύσκολο να σκηνοθετείς τον εαυτό σου;

Θέλει μια παραπάνω οργάνωση και συγκέντρωση αλλά και πολύ κάλους συνεργάτες και φίλους. Εγώ είμαι πολύ τυχερή που έχω και πολύ κάλους συνεργάτες και πολύ κάλους φίλους που τους εμπιστεύομαι απόλυτα. Έτσι όλα γίνονται πιο εύκολα!

Είναι πιο σημαντική η σχέση σου με τον σκηνοθέτη ή με τους ηθοποιούς;

Είναι το ίδιο σημαντική τόσο η σχέση μου με τον σκηνοθέτη όσο και με τους ηθοποιούς. Θέλω πάντα να υπάρχει ευχάριστο κλίμα. Θέλω να είμαστε καλά, όλοι με όλους. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αγάπη και εμπιστοσύνη. Μόνο τότε, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καλό.

Εκτός από τις δύο παραστάσεις που πρωταγωνιστείς  φέτος, έχεις άλλα σχέδια για το άμεσο μέλλον;

Σαφώς υπάρχει και επόμενο πρότζεκτ. Προς το παρόν όμως δίνω όλη μου την ενέργεια στις δυο δουλειές την Δεσποινίδα Τζούλια και το Περί εκτός ορίων έρωτος!

Σχόλια